24 Haziran 2013 Pazartesi

Fırında Yufkalı Tavuk



Dışı çıtır çıtır içi leziz mi leziz bir tarif veriyorum :) Mutlaka denenmeli...


MALZEMELER:

* 1 bütün tavuk
* 4-5 adet cin biberi
* 2 orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 adet yufka
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım fincan zeytin yağı
* 1 tatlı kaşığı salça
* Dilediğiniz baharatlar ve tuz
* Yoğurt suyu
* Susam

HAZIRLANIŞI:

- Tencereye tavuğu, baharatları ve tuzu alın. Soğanın biri tüm diğeri gelişi güzel doğranmış şekilde ekleyin (soğanın birini tüm atmamın sebebi tavuk kokusunu alması için). 2 adet biberi ve Sarımsakları da tüm olarak ekleyip bi güzel harmanladıktan sonra su ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu kemiklerinden ayırıp didikleyin.

- Tavaya yağı ve salçayı koyup hafif kavurun üzerine didiklediğiniz tavuğu ekleyip geriye kalan cin biberlerini de gelişi güzel doğrayıp ekleyin ve karıştırarark hafif kavurun.

- Yufkalarınızı biraz yağla  fırça yardımıyla yağlayıp ikiye katlayın  ve ortadan kesin. Böylece bir yufkadan iki adet üçgen elde edeceksiniz. Toplamda tüm yufkanızdan 4 adet üçgen parçanız olacak :) Yaparken fotoğraflama fırsatım olmadığı için biraz ayrıntılı anlatmaya çalışıyorum. Umarım anlatabiliyorumdur. Bu parçaların içine kavrulan tavuğunuzu eşit miktarlarda koyun ve güzelce kapatın. 

- Yağlanmış tepsiye hazırladığınız yufkaları yerleştirip üzerilerini yoğurt suyuyla fırça yardımıyla ıslatın ve susam serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerileri kızarana pişirin. (Yaklaşık 10 dakika falan sürüyor)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-