Bu tarif et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Ben cam kapta yaptım ama siz minik sufle kaplara paylaştırıp da pişirebilirsiniz. O şekilde de servis ederseniz hoş olur diye düşünüyorum :)
MALZEMELER:
* 6 adet patates
* 1,5 su bardağı süt
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* 2 yemek kaşığı susam
* Muskat rendesi
* Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI:
- Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın. Ben küp küp doğradım.
- Doğramış olduğunuz patatesleri kabınıza alın ve üzerine sütü dökün, muskatı, karabiberi ve tuzu da ekleyip karıştırın.
- Daha sonra sırasıyla kaşar rendesi ve susamı serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun ve üzeri kızarıp pişinceye kadar bekletin.
denedim çok güzel oldu:)
YanıtlaSil