25 Haziran 2013 Salı

Fırında Sütlü Patates



Bu tarif et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Ben cam kapta yaptım ama siz minik sufle kaplara paylaştırıp da pişirebilirsiniz. O şekilde de servis ederseniz hoş olur diye düşünüyorum :)


MALZEMELER:

* 6 adet patates
* 1,5 su bardağı süt
* 1 çay bardağı kaşar rendesi
* 2 yemek kaşığı susam
* Muskat rendesi
* Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI:

- Patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın. Ben küp küp doğradım.

- Doğramış olduğunuz patatesleri kabınıza alın ve üzerine sütü dökün, muskatı, karabiberi ve tuzu da ekleyip karıştırın.

- Daha sonra sırasıyla kaşar rendesi ve susamı serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun ve üzeri kızarıp pişinceye kadar bekletin.


1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-