15 Kasım 2014 Cumartesi

Evde Kolay Sucuk Yapımı




Sucuğunuzu evde yapmanız hem daha temiz hem daha güvenilir hem de daha lezzetli oluyor. Bu ölçüleri dilediğiniz gibi artırabilir yada azaltabilirsiniz. Sucuğunuzu karıştırdıktan sonra tavaya çimdik çimdik koyarak pişirin eklemek istediğiniz baharatlar varsa ekleyebilirsiniz ama bu ölçüler bizim damak tadımıza gayet uygun oldu. Karılmış sucuğu bir gün kapalı kapta buzdolabında beklettikten sonra strece yada buzdolabı poşetine sucuk şekli vererek sarınız ve buzluğa yerleştiriniz. Pişirmek istediğinizde direk çıkarın dilimleyin ve pişirin. Ama biraz daha kolay dilimleyim derseniz beş dakika falan oda ısısında bekletebilirsiniz.

MALZEMELER:

* 750 gr. orta yağlı kuzu kıyma
* 750 gr. dana kıyma
* 5 çorba kaşığı kırmızı toz biber
* 2 çorba kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı yeni bahar
* 2-3 çorba kaşığı kimyon
* 10-12 diş sarımsak
* 2-3 çorba kaşığı tuz
* 1-2 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:

- Bütün malzemeleri karıştırın. İyice yoğurun. Karışımdan çimdik çimdik alıp tavaya koyun ve tadına bakın uygunsa damağınıza bir gün buzdolabında bekletip sucuk şekli verip sardığınız gibi buzluğa koyun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-