17 Ocak 2015 Cumartesi

Kolay Mantı




İster mantı deyin isterseniz kıymalı börek farketmez ama oldukça kolay ve leziz bir tarif :)

MALZEMELER:

* 2 yufka
* 200 gr. kıyma
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 domates
* Bir kaç dal maydanoz
* Karabiber
* Tuz
* Pulbiber

ÜZERİ İÇİN:

* Tereyağı
* Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:

- Kıymayı tencereye alıp zeytin yağını, baharatları  koyun rengi değişene kadar ara sıra karıştırın. rengi değişen etinizin üzerine rendelenmiş yada ince doğranmış domatesi ekleyin. Altını orta seviyeye getirip tencere kapağını kapatın.

- Et pişince ocağı kapatın. Fazla kurutacak derece pişirmeyin hafif pişsin. çünkü fırında da pişiyo. fazla pişince etler kuru kuru olabiliyo.

- Yufkayı serin ortadan ikiye kesin ve etli karışımı yayıp rulo yapın. rulo olan yufkayı ikişer cm. kesin ve tepsiye dizin. İster yatay ister dik şekilde. Ben dikey yaptım alttaki resimdeki gibi.

- 180-190 dereceye ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Yufkalar hafif kızarsın.

- Fırından çıkan mantılarınıza yoğurt dökün( dilerseniz sarımsaklı da olur) kırmızı biberli ısınan yağı yoğurtun üzerine dökün. Dilerseniz maydanozları küçük küçük kıyıp servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-