11 Mayıs 2015 Pazartesi

Bal Kabaklı Gül Böreği



MALZEMELER:

* 500 gr. balkabağı rendesi
* 2 adet yufka
* 2 yemek kaşığı tozşeker
* 3 yemek kaşığı tahin
* 3 yemek kaşığı ceviz
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı su
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI: 

- Yufkaları üçgen şeklinde dörde kesin. Su ve yağı karıştırıp yufkalara sürün.

- Rendelenmiş kabağa toz şekeri, tahini, parçalanmış cevizi ekleyip karıştırın. Bu harcı ıslatılmış yufkalara pay edin ve gül böreği şeklinde sarıp  tepsiye dizin.

- 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kızarana dek pişirin. Fırından çıkan börekler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-