11 Mayıs 2015 Pazartesi
Bal Kabaklı Gül Böreği
MALZEMELER:
* 500 gr. balkabağı rendesi
* 2 adet yufka
* 2 yemek kaşığı tozşeker
* 3 yemek kaşığı tahin
* 3 yemek kaşığı ceviz
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı su
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- Yufkaları üçgen şeklinde dörde kesin. Su ve yağı karıştırıp yufkalara sürün.
- Rendelenmiş kabağa toz şekeri, tahini, parçalanmış cevizi ekleyip karıştırın. Bu harcı ıslatılmış yufkalara pay edin ve gül böreği şeklinde sarıp tepsiye dizin.
- 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kızarana dek pişirin. Fırından çıkan börekler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.