14 Kasım 2015 Cumartesi
Limon Kreması
MALZEMELER:
* 100 gr tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* 2 limon
* 1 yemek kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI:
- Limonların kabuklarını çok ince rendeleyin ve suyunu sıkın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi kısık ateşe tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Altını kapatın ve tereyağını da ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Kremanızı steril kavanozlara koyup buzdolabında saklayın.
- Kremayı kısık ateşte pişirmeniz önemli püf nokta. Bir kaç gün içinde tüketin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.