14 Kasım 2015 Cumartesi

Limon Kremalı Limonlu Kurabiye



MALZEMELER:

* 120 gr tereyağı
* 1 yumurta sarısı
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
* 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 fiske tuz
* 2 su bardağından bir parmak az un

HAZIRLANIŞI:

- Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Yumurta sarısı ve limon kabuklarını da ekleyip biraz daha çırpın.

- Un, tuz ve kabartma tozunu da koyup yumuşak bir hamur elde edin.

- Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştırın ve ortasını parmağınızla çukurlaştırın.

- Fırın tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin. Üzerileri beyaz kalacak.

- Kurabiyeler soğuyunca ortalarına limon kreması sürünüz. Limon kreması için tık tık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-