14 Kasım 2015 Cumartesi
Limon Kremalı Limonlu Kurabiye
MALZEMELER:
* 120 gr tereyağı
* 1 yumurta sarısı
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
* 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 fiske tuz
* 2 su bardağından bir parmak az un
HAZIRLANIŞI:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Yumurta sarısı ve limon kabuklarını da ekleyip biraz daha çırpın.
- Un, tuz ve kabartma tozunu da koyup yumuşak bir hamur elde edin.
- Elinizle hamurdan parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştırın ve ortasını parmağınızla çukurlaştırın.
- Fırın tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika altları kızarana kadar pişirin. Üzerileri beyaz kalacak.
- Kurabiyeler soğuyunca ortalarına limon kreması sürünüz. Limon kreması için tık tık :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.