İçine koyulan soda sayesinde poğaçanız daha geç bayatlayacak...
MALZEMELER:
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı sıvı yağ (Ben burada 2/3 bardak kullandım)
* 1 su bardağı soda (maden suyu)
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket yaş maya (veya bir küçük paket instant maya)
* 2 buçuk - 3 su bardağı un
İÇİNE:
* Beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz
ÜZERİNE:
* Susam
* Çörek otu
* 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
- 2 su bardağı unu büyük bir kabın içine koyun. Şekeri ve tuzu koyup (instant maya kullanacaksanız mayayı da koyun) unla harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvı yağı, sodayı koyun. Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun.
- Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın. Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak yuvarlayın. Ortasına hazırlamış olduğunuz peynirli içi koyarak kenarları birleştirip yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvı yağı, sodayı koyun. Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun.
- Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın. Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak yuvarlayın. Ortasına hazırlamış olduğunuz peynirli içi koyarak kenarları birleştirip yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.