23 Şubat 2013 Cumartesi

Bezelyeli Mısırlı Şehriye Pilavı




MALZEMELER:

* 1 su bardağı şehriye
* Yarım su bardağı bezelye
* Yarım çay bardağı mısır taneleri (haşlanmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Dilerseniz üzerine pişirilmiş kuşbaşı tavuk
* Tuz, karabiber
* Su

HAZIRLANIŞI:

- Tere yağını tencerede eritip sonra şehriyeleri kavurunuz.

- Üzerine bezelye ve mısırları ekleyiniz.

- Üzerini biraz geçecek şekilde su dökünüz.

- Tuz ve karabiberini ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-