* 14 yaprak lazanya (dikdörtgen borcam için)
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 30 gr tereyağı
* Yarım su bardağından biraz az süt
* 200 gr beyaz peynir
* 3-4 dal ince doğramış maydanoz
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Önce böreği pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayın.
- Peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatıp sıvı yağı ekleyin. Lazanyaları içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Dikkat edin dağılana kadar haşlanmasınlar.
- Lazanyaları tek tek soğuk sudan geçirin ki birbirine yapışıp kopmasınlar. Koparlarsa da sorun değil böreğin içinde belli olmuyorlar.
- Yumurtayı çatalla çırpıp üzerine sütü eritilmiş tereyağını ekleyin.
- Lazanya yapraklarını tepsiye döşemeye başlayın. Her yaprağın üzerine yumurtalı harcı fırça yardımıyla sürüp üzerine peynir ve maydanozlu içi serpin.
- Bütün yapraklar bitince üzerine kaşar rendesini serpin ve ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.