15 Mart 2013 Cuma

Fındıklı Kalp Kurabiyeler




Bu kurabiyeler biraz bisküvi kıvamında...


MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı fındık tozu
* 2 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı nişasta
* Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Fındığı toz haline gelene dek robotta çekin. İsterseniz biraz daha parçaları iri olarak da çekebilirsiniz.

- Nişasta hariç tüm malzemeleri karıştırın.

- Şekil verilecek olan hamuru merdane ve nişastayla açın. (Nişasta yerine un da kullanılabilir.)

- Kurabiye kalıplarınızla şekil verdikten sonra tepsiye dizin.

- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 7-10 dakika pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-