Makarnanın sarımsaklı yoğurtla uyumunun yanında üzerindeki leziz kıtır hamur parçacıklarıyla daha da cazip hale gelen bir çorba benim için...
MALZEMELER:
* 300 gr. boncuk makarna (yada küçük taneli herhangi bir makarna da olur.)
* 1 kase yoğurt
* 1-2 diş sarımsak
HAMURU İÇİN:
* 1 yumurta
* Aldığı kadar un
* Biraz su
* Biraz tuz
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle makarnayı bir tencerede haşlayın. Suyunu dökmeyin.
- Makarna haşlanırken hamuru hazırlayın. Bunun için malzemeleri karıştırıp yoğurduğunuz hamuru ince ince yuvarlayıp minik minik doğrayın. Çok büyük olmasın çünkü tavada kızartırken şişecekler. Yaptığınız minik parçaları unlayın ki birbirine yapışmasın. Hamurunuz muhtemelen sert ve yapışkan olacak. İşinizi kolaylaştırmak için arada unlayabilirsiniz.
- Yoğurdu az bi suyla hafif sulandırıp içine sarımsağı ezin.
- Haşlanan makarnaları suyuyla birlikte hızlı hızlı karıştırararak yavaş yavaş yoğurda ekleyin. Dikkat edin yoğurt kesilmesin.
- Hazırladığınız hamur parçalarını tavada eritilmiş tereyağına unlarını eleyip ekleyin.
- Yoğurtlu karışımı kaselere boşaltıp üzerine kızaran hamurları dökün.
Küçük kesilmiş hamur parçaları |
Kızaran hamurlar |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.