MALZEMELER:
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* Yarım su bardağı erişte
* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı fındık yağı
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Mercimeği geceden ıslatın. Soğanı robotta incecik çekin. Patatesi, havucu minik minik doğrayın.
- Yağı tencereye koyun ve soğanı, patatesi, havucu 1-2 dakika kavurun. Üzerine salçayı ekleyip onu da kavurun.
- Mercimeği, erişteleri tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra suyu dökün.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.