18 Mayıs 2013 Cumartesi

Pancar Yemeği



Ben şahsen pancara bayılıyorum :) pancara bazı sebze ve meyveleri de ekleyerek içecek yaparım, kekini yaparım, salatasını yaparım. Bu seferde pancarın yapraklarından yemek yaptım ve çok leziz oldu. Biraz ıspanağı anımsatıyor tadı. Zaten ıspanakgillerden kendileri :) Yanına da sarımsaklı yoğurdu eklediğinizde yemeyin de yanında yatın yani. Biraz şiir gibi oldu galiba :) Nasipse sayfamda bir gün kekini ve salata tarifini de paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu güzel mucize sebzenin yararları da oldukça fazla. Bunlardan bir kaçından bahsetmek gerekirse bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek oluyor, kanı düzeltiyor, hiper tansiyona iyi geliyor ve sindirim sistemini müthiş derecede düzenliyor.

MALZEMELER:

* 6 adet pancarın yaprakları (saplarıyla birlikte)
* 1 küçük çay bardağı bulgur
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 orta boy soğan
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

- Pancar yapraklarını bir güzel yıkayıp saplarıyla irice doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın.

- Tencerenin içine salçayı koyup yarım çay bardağı kadar suyla karıştırıp biraz ısıtın. Üzerine pancar yapraklarını, soğanı, bulguru, tuzu ve karabiberi de koyup üzerini geçmeyecek şekilde suyu da ekledikten sonra hepsini harmanlayıp pişmeye bırakın.

- Yemeğiniz piştikten sonra ocağı kapatın ve zeytin yağını da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-