6 Mart 2015 Cuma
Antep Katmeri
Fotoğraf güzel olmasa da tadı güzel denenmeye değer bir tarif...
MALZEMELER:
* 1 adet yufka
* 60 gr. kaymak
* 3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
* 1,5 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Yufkayı zemine yayın ve tereğını eritip fırça ile yufkaya sürün. Kaymağı küçük parçalar halinde yufkaya dağıtın. Fıstığı ve şekeri de yayıp yufkayı zarf gibi kapatın. Tavanız küçükse yufkayı ikiye kesip de yapabilirsiniz.
- Hazırlanmış yufkayı tavada arkalı önlü pişirin. Üzerine sıcakken biraz şeker ve antep fıstığı serpiştirebilirisiniz. Sıcakken yiyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.