26 Mart 2015 Perşembe

Ispanaklı Rulo Pasta



Uzun uzun anlattım ama kesin yapılmaya değer nefis ve çooooook kolay yapımı olan bir pasta. Ayrıca kısa zamanda halledebilirsiniz :)

MALZEMELER:

* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4 yemek kaşığı dolu dolu un
* 1 büyük kase dolusu ıspanak yaprağı

KREMASI İÇİN MALZEMELER:

* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı dolusu un
* 1 çorba kaşığı dolusu nişasta

HAZIRLANIŞI:

-  Ispanakları kaynar suda bir kaç dakika haşlayın. Yaprakların renği koyulaşınca suyunu süzün. robota koyduğunuz ıspanaklara bi kaç kaşık soğuk su ekleyin ki robotta çekerken ıspanaklar birbirine tutunsun ve daha iyi sonuç alın.

- Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Robottan çektiğiniz ıspanakları ekleyin. Dikkat edin sıcak olmasın yumurtayla sıcak ıspanaklar temas ederse yumurta pişer ve pastanız yumurta kokar. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.

- Fırın kağıdını yağlayın ve hamuru dökün. Güzelce spatulayla yayın kenarlarını düzeltin. İnce bir kek olacak.

- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına tepsiyi koyun ve 7 dakika pişirin, alın. Kekiniz soğurken kremasını hazırlayın.

- Kremayı hazırladıktan sonra tepside duran keke kremayı dökün ve yayın. Daha sonra kısa kenarından başlayarak yavaşça rulo yapın. Rulo olan pastanızı da streçe koyun ve sıkıca sarın. Sardıktan sonra odada ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Bi kaç saat sonra servise hazır. Dilimleyebilirsiniz:)

KREMANIN HAZIRLANIŞI:

- Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın. Krema kıvam alıp fokurdamaya başlayınca altını orta ısıya düşürün. İki üç dakika daha pişirdikten sonra vanilyayı da ekleyip ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-