29 Nisan 2015 Çarşamba

Çedar Peynirli Acı Biberli Kurabiye



MALZEMELER:

* 75 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 1,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri (kaşar da olur)
* 1 yumurta akı
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 fiske tuz
* 1 çay bardağı badem tozu

ÜZERİ İÇİN: 

* Kaşar peyniri
* Kuru maydanoz
* Dilerseniz yumurta sarısını üzerine kullanın ben kullanmadım.

HAZIRLANIŞI:

- Malzemeleri karıştırın. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta açın ve kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerlerine kaşar rendesini ve maydanozları serpin.

- Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarını önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-