29 Nisan 2015 Çarşamba
Çedar Peynirli Acı Biberli Kurabiye
MALZEMELER:
* 75 gr. oda sıcaklığında tereyağı
* 1,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı rendelenmiş çedar peyniri (kaşar da olur)
* 1 yumurta akı
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 fiske tuz
* 1 çay bardağı badem tozu
ÜZERİ İÇİN:
* Kaşar peyniri
* Kuru maydanoz
* Dilerseniz yumurta sarısını üzerine kullanın ben kullanmadım.
HAZIRLANIŞI:
- Malzemeleri karıştırın. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta açın ve kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerlerine kaşar rendesini ve maydanozları serpin.
- Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarını önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.