20 Haziran 2015 Cumartesi
Hünkar Beğendi
MALZEMELER:
* 500 gr kuzu kuşbaşı
* 1 adet kırmızı biber
* 1 kuru soğan
* 1 yemek kaşığı zeytin yağı
* 2 domates
* 2 adet çarliston biber
* Karabiber
* Tuz
BEĞENDİSİ İÇİN:
*2 adet patlıcan
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 tatlı kaşığı un
* Yarım su bardağı süt
* 100 gr. kaşar
HAZIRLANIŞI:
- Önce eti tencerede rengi değişene dek çevirin. Sonra doğradığınız soğan ve biberleri de ekleyip yumuşatın. daha sonra yağı, domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip orta ateşte pişirin.
- Beğendisi için patlıcanları önceden közleyin. közlenmiş patlıcanları soyup minik minik doğrayın. Tencerye tereyağını koyup unu kavurun. sütü ve baharatı da ekleyin. kıvam alınca ocaktan alın. Doğranmış patlıcanları sosla karıştırın.
- Servis tabağına aldığınız patlıcanlı sosun üzerine sotelediğiniz eti koyun.
- Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyin. Dilerseniz tavuk etiyle de yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.