20 Haziran 2015 Cumartesi

Hünkar Beğendi



MALZEMELER:

* 500 gr kuzu kuşbaşı
* 1 adet kırmızı biber
* 1 kuru soğan
* 1 yemek kaşığı zeytin yağı
* 2 domates
* 2 adet çarliston biber
* Karabiber
* Tuz

BEĞENDİSİ İÇİN:

*2 adet patlıcan
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 tatlı kaşığı un
* Yarım su bardağı süt
* 100 gr. kaşar

HAZIRLANIŞI:

- Önce eti tencerede rengi değişene dek çevirin. Sonra doğradığınız soğan ve biberleri de ekleyip yumuşatın. daha sonra yağı, domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip orta ateşte pişirin.

- Beğendisi için patlıcanları önceden közleyin. közlenmiş patlıcanları soyup minik minik doğrayın. Tencerye tereyağını koyup unu kavurun. sütü ve baharatı da ekleyin. kıvam alınca ocaktan alın. Doğranmış patlıcanları sosla karıştırın.

- Servis tabağına aldığınız patlıcanlı sosun üzerine sotelediğiniz eti koyun.

- Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyin. Dilerseniz tavuk etiyle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-