14 Kasım 2015 Cumartesi

İmam Sarığı Pasta

 

MALZEMELER:

* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı kakao
* Yarım çay bardağı süt
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı su

ÜZERİ İÇİN:

* 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
* 1 su bardağı hindistan cevizi

KREMASI İÇİN: 

* 3 su bardağı süt
* 1,5 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:

- Yumurta ve şekeri çırpın.

- Diğer malzemeleri de ekleyip çırparak bir kek hamuru elde edin.

- Karışımı fırın tepsisine dökün ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

- Krema malzemelerini bir tencereye alın ve iyice çırpıp ocağa alın. Yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

- Pişen keki kürdanla kontrol edip tamamsa alıp soğumaya bırakın.

- Soğuyan keki çay bardağının ağzıyla kesin. Kek yapışmaması için bardağın ağzını ıslatın.

- Elde ettiğiniz yuvarlaklardan bi tane alıp üzerine krema sürün. Bolca sürün ki kenarlara taşsın. Kremalı keke bir yuvarlak kek daha alıp kapatın. Bu şekilde elde ettiğiniz pastacıkların kenarlarını da kremaya bulayıp hindistan cevizine bulayın.

- Bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastaların üzerlerine sürün. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis edin.

NOT: Kalan kek parçalarını truff olarak değerlendirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-